Spreken in het openbaar

Posted on

Spreken in het openbaar wordt al snel spannend en lastig gevonden. Maar hoe komt dat eigenlijk, waar komt de angst voor het spreken in het openbaar vandaan? En misschien wel belangrijker hoe komt je er vanaf?

Het is de tweede keer dat ik een training bij Herman heb gedaan en ik heb wederom erg genoten.
Niet alleen handige tips &trucks, maar ook heel veel ah-momenten en zo nu een dan een stap uit je comfortzone. Dat maakt de training heel leerzaam, maar dan wel op een prettige manier. Al met al een aanrader!
Katrin Jansen
Meer reviews..

Nationale Nederlanden Group

Bang zijn om te preken in het openbaar is zo gek nog niet

Spreken in het openbaar, als bijvoorbeeld een presentatie wordt door veel mensen als een stressvolle ervaring gezien. Er zijn relatief maar weinig mensen die aangeven plezier te halen uit het geven van een presentatie. Een succesvolle openbaar spreker niet hoe je geboren wordt, of toch wel?

Als je luistert naar jonge kinderen zul je merken dat ze nergens last van hebben, al helemaal geen schaamte. Hoe dat mogelijk is, is door veel verschillende mensen over na gedacht. Volgens Herman Otten zou dat kunnen komen doordar de jonge kinderen zich voornamelijk focussen op de wereld om zich heen en niet zozeer op zichzelf.

Naarmate je ouder wordt begin je na te denken over jezelf en dat relatief tegen de wereld om je heen, gedraag ik me zoals de rest? Is dit wel normaal? Wat is normaal? Normaal wordt over het algemeen gezien als dat wat de meeste mensen doen. Spreken in het openbaar is daar dan ook geen onderdeel van.

Spreken in het openbaar, wat komt er bij kijken?

Vaak gaat een training over de theorie van verschillende vormen en wat je allemaal zowel moet doen voordat je begint met presenteren, maar hoe je daadwerkelijk voor een groep moet staan wordt niet veel besproken. Dit zijn niet de dingen waar je daadwerkelijk wat aan hebt als je gaat spreken in het openbaar. Wel is het belangrijk dat je je zeker voelt voor de groep. En dat is waar aan gewerkt wordt bij de training van Herman.

Als je gaat spreken in het openbaar is het belangrijk dat je het innerlijke kind weer naar boven brengt. Dat kind dat zo zorgeloos kan vertellen, om zich heen kijkt en voornamelijk geniet van het hebben van de aandacht. Hoe je dit voor elkaar krijgt is ook zeker iets dat Herman Otten je kan leren in zijn trainingen en coach sessies.

Herman Otten heeft een warme persoonlijkheid. Hij heeft duidelijk de juiste feeling en connectie met de inhoud op het gebied van trainen en acteren. Zijn ruime ervaring op dit vlak geeft de deelnemers een warm “bad” van vertrouwen en het heeft zeker een toegevoegde waarde voor zijn klanten en relaties. Hij gaat voor energie en creativiteit en heeft een doelmatig sfeergevoelige persoonlijkheid die vanuit het denken in mogelijkheden, waarmee hij altijd het beste met je voor heeft.
Eugene Bos
Meer reviews..

Defensie

Wat kun je na de training?

Na de training kun je voor de groep staan als een professional. Je hebt een goede houding, geen black outs en alle negatieve gevoelens die je voor de presentatie training had, zijn tot het minimale teruggedrongen, sommigen omhelzen deze gevoelens zelfs en zijn ze als prettig gaan ervaren. Verder leer je krachtig spreken, door zowel je stem als je lichaam goed te gebruiken. De onzekerheid en ongemakkelijkheid neemt af en je zelfvertrouwen en daadkracht nemen toe. Je wordt gezien en voelt je als een professional.

 

Wie is Herman Otten?

De presentatie workshop zal gegeven worden door Herman Otten. Herman is afgestudeerd acteur, van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Na het voltooien van zijn studies heeft Herman gewerkt als acteur en regisseur voor de Nederlandse televisie. Nu is Herman een naam aan het maken voor zichzelf als een trainer en coach die mensen helpt om van hun spreekangst af te komen. Ondertussen heeft Herman al meer dan 10jaar ervaring in het trainen/coachen. Tot heden geeft Herman trainingen over openbaar spreken door heel Nederland maar ook in New York City. Lees meer over Herman hier...

Hogeschool Amsterdam

Hoe ziet de dag van een presentatie training eruit?

De presentatie training neemt een dag van 10u tot 17u in beslag. In deze tijd zullen er twee korte pauzes van 10 minuten zijn en één langere pauze van een uur waarin er voor iedereen een lunch wordt verzorgd.

Krijgt iedereen wel voldoende aandacht tijdens de presentatie workshop?

Zeker weten, we werken in een kleine groep van maximaal 6 mensen, dit zorgt ervoor dat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt om zo op de beste manier te leren presenteren.

Waar vindt de training plaats

In Amsterdam Noord, het Ondernemershuis Crataegus.

Bubble Projects

Adres
Ondernemershuis Crataegus
Meidoornplein 40
1031GD, Amsterdam
Nederland.

Investering

De investering voor de presentatie training bedraagt een dag de tijd en een bedrag van €297,- dit is inclusief de training, lunch, water en snacks.