Presentatie opbouw

Posted on

Het is zeker niet makkelijk om een goede presentatie opbouw te maken en deze op een zelfverzekerde manier te brengen naar het publiek. Tijdens onze presentatietraining leert u onder begeleiding van een professioneel trainer hoe u een goede opbouw kunt maken en hoe u deze op een zelfverzekerde manier kan overbrengen. Bekijk hier de training en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Het is de tweede keer dat ik een training bij Herman heb gedaan en ik heb wederom erg genoten.
Niet alleen handige tips &trucks, maar ook heel veel ah-momenten en zo nu een dan een stap uit je comfortzone. Dat maakt de training heel leerzaam, maar dan wel op een prettige manier. Al met al een aanrader!
Katrin Jansen
Meer reviews..

Nationale Nederlanden Group
Presentatie opbouw nationale nederlanden

Je eigen presentatie opbouw

De manier waarop iemand zichzelf presenteert, zegt veel over de persoon. Iemand die op een zelfverzekerde presentatie opbouw heeft, heeft overtuigingskracht en laat anderen naar zich luisteren. Iemand die een zelfverzekerde en vriendelijke indruk geeft bij een eerste ontmoeting, geeft ook een positief gevoel aan een ander. Een goede presentatie opbouw kunnen maken is dus belangrijk. Vooral in het bedrijfsleven speelt dit een grote rol, want daar wordt iemand makkelijk geprezen of afgerekend op een gegeven presentatie.

Presentatie functies

Een verandering in de bedrijfscultuur aankaarten, een product verkopen of een ingewikkelde procedure uitleggen: bij alles draait het om de juiste presentatie opbouw. Het is daarom belangrijk dat medewerkers op een effectieve en heldere wijze een presentatie weten te geven. Wat is de boodschap? Hoe kan dit in duidelijke taal worden overgebracht? Wat is daarvoor nodig? Of de presentatie nu gaat over mindfulness, theater of time management, essentieel bij een presentatie is de opbouw van het verhaal. Eerst dient de aandacht van het publiek te worden getrokken.

De aandacht dient vervolgens ook vastgehouden te worden. De aandacht moet gestuurd worden naar het ene waar het om draait. Een goede presentatie is niet te lang, waardoor het publiek zich laat afleiden. Maar ook niet te kort, waardoor het gevaar ontstaat dat mensen de inhoud niet geheel begrijpen. Tijdens de presentatie moeten alle punten aan bod komen, zonder dat het gaat vervelen of dat het te ingewikkeld wordt. Een grapje kan best gemaakt worden, alleen moet dit niet afleiden van de boodschap. Hoe je het ook wendt of keert, er bestaan geen afgebakende regeltjes waar een opbouw presentatie aan moet voldoen.

Wel zal een goede presentatie beginnen met een inleiding, dan de kern van het verhaal en een conclusie. Met een goede opbouw van een presentatie zal de boodschap ook goed aankomen bij de luisteraar. De opbouw dient dus niet verwaarloosd te worden: het is immers van grote waarde. Hoe iemand daadwerkelijk de presentatie uitvoert, komt pas daarna.

Herman Otten heeft een warme persoonlijkheid. Hij heeft duidelijk de juiste feeling en connectie met de inhoud op het gebied van trainen en acteren. Zijn ruime ervaring op dit vlak geeft de deelnemers een warm “bad” van vertrouwen en het heeft zeker een toegevoegde waarde voor zijn klanten en relaties. Hij gaat voor energie en creativiteit en heeft een doelmatig sfeergevoelige persoonlijkheid die vanuit het denken in mogelijkheden, waarmee hij altijd het beste met je voor heeft.
Eugene Bos
Meer reviews..

Defensie
Presentatie opbouw Defensie

Training opbouw presentatie

Niet iedereen weet zomaar de juiste opbouw voor een presentatie te bedenken. Wanneer iemand vastloopt bij het vormen van een goede opbouw, kunnen trainingen van pas komen. Aan de hand van goede coaching kan iemand werken aan zijn of haar presentatie en vaardigheden aanleren om een goede opbouw in een presentatie te maken.

Je kunt het ook wel talent development noemen, aangezien niet alleen nieuwe talenten worden ontwikkeld, maar ook bestaande talenten worden gesterkt.Een management training als deze kan een individu goed doen, maar is zeker ook een aanrader voor een groep. Wanneer iemand zich zekerder voelt in een groep, zal deze persoon ook beter in staat zijn om een goede presentatie te geven. Tijdens een presentatietraining, zal er dus ook aandacht gegeven worden aan teambuilding.

Dit om het groepsgevoel te sterken. Voor een team op de werkvloer geldt ook dat het helder voor ogen heeft hoe een opbouw van een presentatie eruit ziet. En ieder team heeft wel op regelmatige basis te maken met een presentatie. Elk team of elke groep in het bedrijfsleven zal dus veel hebben aan een presentatietraining.

 

Wie is Herman Otten?

De presentatie workshop zal gegeven worden door Herman Otten. Herman is afgestudeerd acteur, van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Na het voltooien van zijn studies heeft Herman gewerkt als acteur en regisseur voor de Nederlandse televisie. Nu is Herman een naam aan het maken voor zichzelf als een trainer en coach die mensen helpt om van hun spreekangst af te komen. Ondertussen heeft Herman al meer dan 10jaar ervaring in het trainen/coachen. Tot heden geeft Herman trainingen over openbaar spreken door heel Nederland maar ook in New York City. Lees meer over Herman hier...

Hogeschool Amsterdam
Presentatie opbouw Hogeschool van Amsterdam

Hoe ziet de dag van een presentatie training eruit?

De presentatie training neemt een dag van 10u tot 17u in beslag. In deze tijd zullen er twee korte pauzes van 10 minuten zijn en één langere pauze van een uur waarin er voor iedereen een lunch wordt verzorgd.

Krijgt iedereen wel voldoende aandacht tijdens de presentatie workshop?

Zeker weten, we werken in een kleine groep van maximaal 6 mensen, dit zorgt ervoor dat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt om zo op de beste manier te leren presenteren.

Waar vindt de training plaats

In Amsterdam Noord, het Ondernemershuis Crataegus.

Bubble Projects
Presentatie opbouw bubble projects

Adres
Ondernemershuis Crataegus
Meidoornplein 40
1031GD, Amsterdam
Nederland.

Investering

De investering voor de presentatie training bedraagt een dag de tijd en een bedrag van €297,- dit is inclusief de training, lunch, water en snacks.