Presentatie Maken

Posted on

Een presentatie maken is vaak een hele klus, maar zeker voor iedereen haalbaar. Tijdens onze presentatietraining leert u onder begeleiding van een professioneel trainer om uw kwaliteiten en vaardigheden in te zetten bij het maken van een presentatie. Wilt u ook leren om uw boodschap helder over te brengen op een publiek? Bekijk de presentatietraining en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Het is de tweede keer dat ik een training bij Herman heb gedaan en ik heb wederom erg genoten.
Niet alleen handige tips &trucks, maar ook heel veel ah-momenten en zo nu een dan een stap uit je comfortzone. Dat maakt de training heel leerzaam, maar dan wel op een prettige manier. Al met al een aanrader!
Katrin Jansen
Meer reviews..

Nationale Nederlanden Group
Presentatie opbouw nationale nederlanden

Leer een goede presentatie maken

Veel mensen vinden het lastig om een presentatie te maken voor publiek. Er zijn mensen die gaan stotteren, hun stem niet meer onder controle hebben of het publiek niet aan zich kunnen binden. In al deze gevallen is het handig om een presentatie training te volgen. Hierbij krijgt iemand de juiste coaching om deze obstakels met beide handen aan te grijpen en op te lossen. Aan de hand van bijvoorbeeld oefeningen uit het theater, kan iemand leren om zich goed te presenteren.

Presentaties maken-Talent development

Bij presentatie trainingen krijgen de deelnemers het zogeheten talent development. Dit is bedoeld om de deelnemers te leren steviger in de schoenen te gaan staan. Bij talent development worden nieuwe talenten ontdekt en bestaande talenten verder ontwikkeld. Dit wordt vervolgens toegepast in de presentatie training. Iemand leert zo dus meer zelfverzekerd voor een groep te staan.

Op welke manier iemand een presentatie geeft is zeer belangrijk. En hiermee worden niet alleen de momenten bedoeld wanneer iemand voor een groep staat. Het is in eerste instantie het visitekaartje van iemand. Hoe komt hij over? Vriendelijk of juist afstandelijk? Hoe communiceert hij? Helder of juist warrig? Zowel voor de privésfeer als de sfeer op de werkvloer is het belangrijk dat iemand op een juiste presenteert. Hoe iemand een presentatie geeft, heeft alles te maken met hoe de presentatie is gemaakt. Een presentatie maken is de eerste stap naar een hoger doel. Bij het maken van de presentatie kan het de goede kant op gaan of juist te foute kant.

Presentatie maken wat komt erbij kijken

Bij het maken van een presentatie komt een hoop kijken. Er moet ten eerste een helder doel zijn. Wat wil je vertellen/bereiken? Wat is de centrale gedachten? Ten tweede moet er een heldere opbouw zitten. Een presentatie maken zonder goede opbouw, zal een warrig en chaotisch geheel opleveren. Ten derde moet er bij het maken van de presentatie gedacht worden aan de time management. De tijd die de presentatie duurt, kan het maken of breken. De presentatie moet niet te kort zijn, zodat de boodschap niet helder overkomt op het publiek, maar deze moet ook niet te lang zijn, zodat het publiek na verloop van tijd wordt afgeleid.

Het is dus belangrijk dat er bij het maken van de presentatie aan time management wordt gedaan. Dit houdt in: goed plannen en goed afbakenen van de tijd. Tot slot is het belangrijk dat degene die de presentatie geeft, er ontspannen bij staat. Te veel spanning en stress kan dit echter behoorlijk dwarsbomen. Het is daarom raadzaam om naast het maken van de presentatie, ook te beginnen met ontspanningsoefeningen. Uit de mindfulness beweging komen verschillende meditatietechnieken en ontspanningsoefeningen die iemand leren om stress te reduceren. Door bewuster te worden van lichaam en geest, kan iemand meer ontspannen voor een groep mensen staan.

Herman Otten heeft een warme persoonlijkheid. Hij heeft duidelijk de juiste feeling en connectie met de inhoud op het gebied van trainen en acteren. Zijn ruime ervaring op dit vlak geeft de deelnemers een warm “bad” van vertrouwen en het heeft zeker een toegevoegde waarde voor zijn klanten en relaties. Hij gaat voor energie en creativiteit en heeft een doelmatig sfeergevoelige persoonlijkheid die vanuit het denken in mogelijkheden, waarmee hij altijd het beste met je voor heeft.
Eugene Bos
Meer reviews..

Defensie
Presentatie opbouw Defensie

Training opbouw presentatie

Niet iedereen weet zomaar de juiste opbouw voor een presentatie te bedenken. Wanneer iemand vastloopt bij het vormen van een goede opbouw, kunnen trainingen van pas komen. Aan de hand van goede coaching kan iemand werken aan zijn of haar presentatie en vaardigheden aanleren om een goede opbouw in een presentatie te maken.

Je kunt het ook wel talent development noemen, aangezien niet alleen nieuwe talenten worden ontwikkeld, maar ook bestaande talenten worden gesterkt.Een management training als deze kan een individu goed doen, maar is zeker ook een aanrader voor een groep. Wanneer iemand zich zekerder voelt in een groep, zal deze persoon ook beter in staat zijn om een goede presentatie te geven. Tijdens een presentatietraining, zal er dus ook aandacht gegeven worden aan teambuilding.

Dit om het groepsgevoel te sterken. Voor een team op de werkvloer geldt ook dat het helder voor ogen heeft hoe een opbouw van een presentatie eruit ziet. En ieder team heeft wel op regelmatige basis te maken met een presentatie. Elk team of elke groep in het bedrijfsleven zal dus veel hebben aan een presentatietraining.

 

Wie is Herman Otten?

De presentatie workshop zal gegeven worden door Herman Otten. Herman is afgestudeerd acteur, van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Na het voltooien van zijn studies heeft Herman gewerkt als acteur en regisseur voor de Nederlandse televisie. Nu is Herman een naam aan het maken voor zichzelf als een trainer en coach die mensen helpt om van hun spreekangst af te komen. Ondertussen heeft Herman al meer dan 10jaar ervaring in het trainen/coachen. Tot heden geeft Herman trainingen over openbaar spreken door heel Nederland maar ook in New York City. Lees meer over Herman hier...

Hogeschool Amsterdam
Presentatie opbouw Hogeschool van Amsterdam

Hoe ziet de dag van een presentatie training eruit?

De presentatie training neemt een dag van 10u tot 17u in beslag. In deze tijd zullen er twee korte pauzes van 10 minuten zijn en één langere pauze van een uur waarin er voor iedereen een lunch wordt verzorgd.

Krijgt iedereen wel voldoende aandacht tijdens de presentatie workshop?

Zeker weten, we werken in een kleine groep van maximaal 6 mensen, dit zorgt ervoor dat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt om zo op de beste manier te leren presenteren.

Waar vindt de training plaats

In Amsterdam Noord, het Ondernemershuis Crataegus.

Bubble Projects
Presentatie opbouw bubble projects

Adres
Ondernemershuis Crataegus
Meidoornplein 40
1031GD, Amsterdam
Nederland.

Investering

De investering voor de presentatie training bedraagt een dag de tijd en een bedrag van €297,- dit is inclusief de training, lunch, water en snacks.