Reviews – Zie wat eerdere deelnemers vonden


Lees ook reviews op Facebook!
en op Google!

Vertel wat je van de training vond
1
2
3
4
5
Verzend
     
Cancel

Schrijf een review

Average rating:  
 58 reviews
door Isabelle Biais

Herman is enthousiast, menselijk en prettig in de omgang. Door de nuttige tips die hij geeft, voel je meteen dat je in je kracht komt en ik weet nu dat het niet om mijzelf persoonlijk gaat 😊 ! Dank je wel Herman! Ik zou de presentatietraining aan iedereen aanraden!

door Grant
Bedrijfsnaam: Meetup Public Speaking - New York City, NY

This was a great experience - Herman made everyone feel calm and relaxed, and encouraged us to challenge our nerves in a comfortable environment. He was able to provide advice and tips to help each individual with their particular fears. By the end, I was actually enjoying speaking in public for the first time! I definitely recommend this course!

door David Li
Bedrijfsnaam: Meet up - Public Speaking New York City, NY

I took his class and he really pushes you out of your comfort zone. His courses are also long, thorough and he gives each student an equal opportunity to speak. Also a very nice man and intuitive personality. His class was fun and I don't have an active facebook account, so I decided to make another one just to give him a good review. This is David btw.

door Subhakara Valluri
Bedrijfsnaam: Meetup Public Speaking New York City, NY

He is a real game changer in bringing out your talent in public speaking.

door Rob Mathews
Bedrijfsnaam: Public Speaking New York! Meetup, New York City, NY

Herman is truly an amazing coach!
He has great insight into the areas his clients need to improve upon, and he is able to bring out the power and talents within, enabling those he helps to achieve their potential.
He is warm, compassionate, and supportive, and I would highly recommend him to anybody looking to improve their communication skills.

door Nick Barbero
Bedrijfsnaam: Public Speaking New York! Meetup - New York City, NY

Herman is an excellent instructor. He got me to come out of my comfort zone for public speaking. By the end of our session, there was a noticeable difference in my presentation.

door Michael Y.
Bedrijfsnaam: Public Speaking New York Meetup, New York, NY

Herman's passion for helping others improve their public speaking is unparalleled. Truly loves what he's doing. What he had to say to others in the group and his constructive critique when I went in front of the audience showed the level of nuance he has in identifying small to larger areas that could benefit from a little help and practice. 🙂

door Helen Su
Bedrijfsnaam: Public Speaking New York! - Meetup, New York, NYC

I enjoyed Herman's public speaking class very much. His approach is practical and technical. Preparing for a public speech is both content as well as presentation, the stage presence. And Herman was working with us on our stage presence - from how to turn our heads to engage with the audience, the voice, the volume, how to stand while speaking, use of visualization technique. In the 3-hour session I benefited tremendously from the practical guidance. Herman himself is full of energy, and he encourages the attendees to keep trying, once, twice, again and again. He places quality coaching above all else. I would definitely work with Herman again, and recommend him to anyone who is interested in improving their stage presence.

door Nicole Rousseau
Bedrijfsnaam: Public Speaking New York! Meetup, New York City, NY

I teach and train Public Speaking and I know there is always room for improvement in this topic. Herman's class was exciting, informative, and actioned packed! He didn't let us shy away, we were on the 'stage' the whole time. My issue has always been having a softer voice (than needed) when I present; it was always difficult for me to sustain volume. Herman immediately spotted it and we did an exercise on it. I changed my voice a lot during the class; it's a whole new world now 🙂

door Arno de Wilde
Bedrijfsnaam: VUMC

Interessante en zeer leerzame presentatietraining training gehad van Herman! Zijn no-nonsense benadering en gepersonaliseerde tips zijn waardevol gebleken.

door Emma Wolters
Bedrijfsnaam: VUMC, Neurologie

Herman leert je in een korte tijd niet alleen goed presenteren, maar goed om te gaan met allerlei situaties. Hij geeft tips en laat je deze meteen in praktijk brengen. Hij is enthousiast en kundig. Hij personaliseert de training voor ieder individu, zelfs als je in een groep bent, waardoor je ontzettend veel leert in een korte tijd. Hij geeft handvaten en tips die makkelijk toepasbaar zijn en waar je de rest van je leven profijt van hebt. Een aanrader voor iedereen!

door Rogier
Bedrijfsnaam: Defensie

Ik heb een supertraining gehad van Herman. Ontzettend veel geleerd van een geïnspireerde en inspirerende trainer die veel oog heeft voor individuele tips. Ik heb het geleerde al in de praktijk beoefend en dit ging geweldig. Hartstikke bedankt!!

door Stichting van der Huchtscholen
Bedrijfsnaam: Stichting van der Huchtscholen

De leraren waren blij verrast met de training die Herman kwam geven. Ze hebben veel inspiratie gekregen om met de geleerde stof aan de slag te gaan in de klas. Wij zijn allemaal heel positief over de workshop!

door Anita Hermans

Ik heb genoten van deze presentatietraining. Herman is heel professioneel en heeft veel mensenkennis. Hij begrijp waar je mee zit en geef je een persoonlijk advies. Deze technieken die Herman je geeft zijn makkelijk uit te voeren in de praktijk. Dank je wel Herman.

door Rianne Blijleven
Bedrijfsnaam: YWAM

Voor het eerst denk ik dat er hoop voor mij gloort haha. Bonzend hart en trillende knieën zijn niet zoals ik inmiddels was gaan denken dingen die er voor nu eenmaal bij horen als ik voor een groep sta. Vandaag training gehad van Herman. Naast dat Herman, heel professioneel is en weet waar hij het over heeft, grappig en makkelijk in de omgang is, kijkt hij heel persoonlijk naar waar ik in kan groeien en bovenal ervan overtuigd dat iedereen dit kan leren. Ik heb eerdere training gevolgd, maar dit is voor het eerst dat ik geloof dat ik vooruitgang boek en dat ik een toekomst tegemoet ga waarin ik mij niet meer zal laten tegen houden door mijn eigen onzekerheid over wat ik te zeggen hebt. Mijn dank is enorm groot Herman!

door Peter Duitman
Bedrijfsnaam: YWAM

Vandaag kwam Herman een presentatie training geven bij onze organisatie. Zeer goede ervaring opgedaan. Hij heeft ons het vertrouwen gegeven dat iedereen kan leren presenteren. Door te vertellen vanuit je eigen beleving. Dit door de presentatie naar jezelf toe te trekken. Ik geloof zelfs dat ik nu mijn 'euh' eruit kan werken als ik presenteer!!
Herman is positief ingesteld in het leven. En dat helpt zoveel bij het presenteren. Daarnaast geeft Herman goede opbouwende kritiek waar je echt wat mee kan.

door Ruth Jonker
Bedrijfsnaam: YWAM

Ik heb net een training van Herman achter de rug, en heb gewoon zin om voor een groep te staan. 🙂 Dit is heel erg ongebruikelijk voor mij geweest. Herman weet op een hele simpele, leuke en ontspannen manier ons(mij) er bewust van te maken wat (mijn) valkuilen zijn tijdens het presenteren. En hoe je daar mee kan dealen! Ik heb geleerd om op positieve(reële) dingen te focussen en daardoor meer in het hier en nu te zijn. Het gaat niet om mij! Heerlijk haha. Ik zou het echt aanraden om bij Herman een training te nemen! Hij is super in wat hij doet! En je merkt ook echt dat hij doet/uitleeft wat hij leert. Herman bedankt!

door Rozemarijn Keurentjes
Bedrijfsnaam: YWAM

Ik heb genoten van de presentatie training! Door de kennis die Herman deelt en de handige tips heb ik voor het eerst met plezier voor een groep gestaan. Herman weet een prettige en ontspannen ambiance te creëren en je op een professionele manier verder te helpen. Waar ik eerder met buikpijn en vol zenuwen voor een groep stond, heb ik nu ontdekt dat ik dit met plezier en in ontspannenheid kan. Verrassend hoe ik in zo'n korte tijd een nieuwe kant van mijzelf heb ontdekt!

door Ingrid van Maurik
Bedrijfsnaam: Neurowetenschapper, VUMC

Met plezier heb ik afgelopen week de presentatietraining van Herman gevolgd. Door het vele 'doen' tijdens de training en zijn positieve benadering, werd het steeds makkelijker om uit mijn comfort zone te stappen en voor de groep te gaan staan. De ervaring dat je uit jezelf al heel veel te vertellen hebt, zonder eindeloos voorbereiden, vond ik heel prettig. Zolang je het verhaal maar voor je ziet! Dank Herman.

door Inger van Steenoven
Bedrijfsnaam: Neurowetenschapper, VUMC

Afgelopen week de presentatietraining in het openbaar van Herman gevolgd. Altijd maakte ik mij zeer druk voordat ik een presentatie moest geven en lag ik er nachten van wakker. Door Herman's enthousiasme, vakmanschap en positieve feedback is mijn spanning naar de achtergrond verdwenen en heb ik geleerd wat mijn kracht van presenteren is . Per individu bekijkt Herman wat ervoor nodig is om iemand te laten doen groeien en je presentatiekwaliteiten verder te ontwikkelen. Zijn persoonlijke tips heb ik direct in de praktijk kunnen toepassen. Gisteren een presentatie gegeven en ik kreeg van iedereen te horen dat het heel goed ging. Herman, heel erg bedankt voor deze leerzame ervaring!

door PuurZuid Maatschappelijke Dienstverlening
Bedrijfsnaam: PuurZuid Maatschappelijke Dienstverlening

Met ons management team hebben wij bij Herman twee dagdelen een presentatietraining gevolgd. Wij zijn heel enthousiast over zijn kunnen! Hij heeft ons veel geleerd waar wij in ons professionele en privé leven veel aan zullen hebben. Dankjewel Herman voor deze ervaring!

door Miranda van der Tholen

Twee dagdelen een waanzinnige training gekregen van Herman. Erg verrassend, waardoor ik veel nieuwe inzichten heb gekregen over mijn manier van presenteren. Dank je wel Herman! Ik hoop je zeker nog vaker te treffen.

door Marit Wagenmakers

Wat een goede en leuke training! Veel geleerd in mijn 1 op 1 training. Hermans enthousiasme over presenteren is aanstekelijk. Je krijgt er zin in. Met zijn duidelijke tips kan ik het ook in de praktijk gebruiken.

door Daphne Grunstra
Bedrijfsnaam: Daphne Grunstra

Geweldige training. Gisteravond een workshop 'Verhalen vertellen' gevolgd bij Herman Otten. Hij weet je van het begin tot het eind van de avond te boeien. Als één van de eersten mocht ik als proefpersoon voor de groep 😉 Heel zinvol om te ontdekken hoe belangrijk het is om je op je publiek te richten en waar te nemen in plaats van op je eigen verhaal. Na afloop kreeg je een mail met daarin aandachtspunten waarmee je verder kunt als je voor een groep gaat spreken. Dank je wel Herman voor de inspirerende en leerzame avond!

door Imelda Judistira
Bedrijfsnaam: Imelda Judistira

Gisterenavond gaf Herman tijdens de bijeenkomst van de Blije Business Club (in Groningen) een presentatietraining van anderhalf uur. Ik heb genoten! De heel concrete aanwijzingen en het effect dat het had als mensen de aanwijzingen volgden, waren geweldig. In een korte tijd veel geleerd. Alles op een ontspannen en speelse manier. Top!

door Ester Muller de Almeida
Bedrijfsnaam: Ester Muller de Almeida

Gisteravond een heel leuke training gevolgd, in anderhalf uur echt veel geleerd over presenteren, handige tips en hoe een presentatie voor je kan werken. Thanks!

door JB van der Geest
Bedrijfsnaam: JB van der Geest

Haarlemmerolie voor presenteren bestaat en het heet Herman Otten. Herman kon sprekers uit de schulp trekken die zich vervolgens zichtbaar beter konden presenteren. Leerzaam, boeiend, humorvol en bovenal menselijk. Veel aandacht per persoon (we zaten in een groep van 12 personen) *****+

door Hanneke Everts
Bedrijfsnaam: Hanneke Everts

Gisteravond was ik aanwezig bij een korte workshop, gegeven door Herman. Ik ben zeer te spreken over zowel de ideeën achter de training als over de aanpak van Herman. Erg leuk en leerzaam.

door Victor Bakker
Bedrijfsnaam: Victor Bakker

Wat een waardevolle avond!
Ik heb veel geleerd. Niet alleen om als testpersoon mijn neutrale "ik" te ontdekken, maar ook de praktische tips zijn zeer bruikbaar. Het werkt echt! Dat merkte je meteen bij de andere proefpersonen. Pauzes, goed rondkijken en zelfs (voor je gevoel) schreeuwen.
Of je nou als professional je skills wilt bijschaven, of als beginner met spreekangsten rondloopt. Ik kan je trainingen aan iedereen aanraden.
Herman, bedankt!

door Jeanne Grobler
Bedrijfsnaam: Jeanne Grobler

Hallo Herman ik wil je hartelijk bedanken voor je inspirerende workshop die jij met zoveel enthousiasme weet over te brengen. Geweldig hoe ontspannen en leuk jij ons meenemen in wat belangrijk is als je presenteren. Hartelijk dank en ik weet dat je nog super succesvol gaat worden.

door Marjolein Oosterheerd
Bedrijfsnaam: Marjolein Oosterheerd

Super Herman! Een bijzonder mooie avond voor "onze blije Business" in Groningen. Je hebt met liefde, betrokkenheid, enthousiasme, wetenschap en vooral doen met simpele "fenomenen" ons heel veel geleerd en beroerd. Veel dank daarvoor! En wat mijzelf betreft; ik ben gepassioneerd en ik zal het (waar het dan ook over gaat) voortaan gaan schreeuwen. Is echt vertellen blijkbaar in mijn geval ;-).

door Evelien Bernabela
Bedrijfsnaam: Evelien Bernabela

Geweldige training. Ik kwam tot inzichten waar ik eerder nooit aangedacht had. Ik vond de manier waarop de training gegeven werd ook erg prettig. Ik had maar een training van 1,5 u maar het had van mij wel veel langer mogen duren ik ben blij dat ik tijdens de training de kans heb gehad om de geleerde stof te oefenen.

door Robin Sips
Bedrijfsnaam: RS Creative Studio

Herman weet echt hoe je jezelf kan ontwikkelen naar een ware presentatie held!!
De kleine dingen doen het em, hoe je kijkt, hoe je staat. Pluk je aan je been als je presenteert​? Hoe adem je?
Oke oke, ga gewoon naar zijn trainingen! Het is het 100% waard!

door Joëlle Harpin
Bedrijfsnaam: Taaltrainer Frans bij EBC Taleninstituut

Wat een leuke training was dat afgelopen vrijdag bij onze taalinstituut EBCtalen in Bergen-op-Zoom. Herman heeft een workshop "leren presenteren" verzorgt voor de taaltrainers en team. Het was leuk, prettig, grappig, ontspannen, inspirerend en vooral erg leerzaam! Met veel plezier leren: zo werken we ook! Bedankt Herman.

door Neel van Lierop
Bedrijfsnaam: Neel van Lierop

Veel geleerd. Veel ruimte voor persoonlijke aandacht.. ik ga voor deel 2!

door Gert Kalf

Vorige week heb ik een training bij Herman gevolgd. Het was goed om weer een keer de essenties van het presenteren op een rij te zetten. Ook voor ervaren trainers. Ik heb er een paar mooie pointers opgedaan waardoor ik de trainingen die ik geef, effectiever kan maken.
De prettige manier waarop Herman je attent maakt op je onderbewustzijn en wat dat met je doet, is verhelderend. Ook de tips die je krijgt om je er niet door te laten afleiden werken echt.
Al met al een nuttige dag waar ik met plezier op terug kijk.

door Ted van der Reijden

Hele fijne training gehad van Herman. Op een hele positieve en speelse manier (en niet in een grotere groep dan 6) heeft Herman ons laten zien dat presenteren heel leuk kan zijn. De quote die me bij is gebleven is " de manier om van je angst voor spreken in het openbaar af te komen is door het leuk te gaan vinden". Dus niet door alles helemaal voor te bereiden, dan gaat het juist mis.

Aan deze benadering van presenteren tezamen met technische tips (bij mij punctueel spreken en mijn houding) heb ik veel gehad!

door Harm BinnenKade

Ontzettend veel geleerd afgelopen zaterdag. Herman kon op een kritische edoch respectvolle manier (en met humor!) mij nog beter op mijn kracht brengen in het presenteren! Een leuke training waarin elke deelnemer technisch zich kon ontwikkelen maar ook emotioneel. Zowel een beginner als een meer ervaren spreker kan ontzettend veel leren in deze training. Een absolute aanrader!

door Medewerkers

“Heel erg leerzaam.”
“Erg bijzonder om theaterelementen toe te passen in de workshop.”
“Het is een unieke cursus, omdat je het vanuit een andere invalshoek benadert.”
“Hoe langer ik er over nadenk, hoe waardevoller het eigenlijk is geweest.”

door Femke Anne Beijerbergen

Fantastische trainingsdag van Herman Otten. Mooie persoonlijke training waarbij Herman precies datgene weet te benoemen waar je allereerst aan mag werken om beter te worden in presenteren en voor groepen staan. In deze dag daagt Herman je uit om meerdere keren voor de groep te staan en korte presentaties als oefeningen uit te voeren. Op een prettige manier uit mijn comfortzone en veel geleerd. Bedankt!

door Elsje de Bie
Bedrijfsnaam: VMW Taxand

Met een groep advocaten hebben we de training gevolgd. Het was leuk om te zien dat sommigen zich in het begin wat ongemakkelijk voelden, maar gedurende de training los kwamen. We hebben erg gelachen om bijvoorbeeld de verschillende manieren waarop je een woord uit kan spreken of een stukje kan voorlezen. Het is interessant om te zien hoe een bepaalde houding of uitspraak verschil maakt in de indruk die iemand achter laat. Dit is uiteraard leerzaam en nuttig voor ons in de praktijk.

door Svea Van Den Hoek

Wat een uitstekende trainer is Herman! Met veel energie, integriteit en overtuigingskracht voert hij zijn vak uit. Hij heeft een groot analytisch vermogen en kijkt per individu wat er nodig is om iemand te laten groeien. Hij creëert in de groep een veilige sfeer waarin iedereen zich kan ontplooien. Dank Herman voor deze fantastische dag, ik heb veel van je geleerd!

door Medewerkers
Bedrijfsnaam: Microsoft, Wallich & Matthes, VMW Taxand en Forseti

"Feedback gekregen waarvan ik me nooit eerder bewust van ben geweest.”
“Inspirerende presentatietraining.”
“Meteen ervaren helpt om er na de training mee aan de slag te gaan.”
“Knap hoe de trainer met de groep omgaat.”

door Yvonne Dingjan

Bij binnenkomst van de workshop presenteren tijdens de D3D in Amsterdam, een initiatief van de NBDK, maakt de trainer meteen met volle aandacht, werkelijk contact. Dit is te zien en te ervaren in zijn open blik, gezichtsuitdrukkingen, enthousiasme en ongekunsteldheid. Echt en authentiek zijn woorden die ik ervaar. Hij gaat speels met veel humor door diverse bewegings- en taalopdrachten heen. Onbewust- en overbewustzijn wisselen zich af. (Contact maken, groepsgevoel, respons op elkaar, manieren van communicatie, gebaren, geluiden, bewegingen, rolwisseling). Na de dag was ik me heel wat bewuster van mij en van de anderen en hoe je oorspronkelijkheid nog verder kan aanscherpen. Hevig geïnspireerd verliet ik de theaterschool.

door Judith Peters

Echt een inspirerende training. Fijne combinatie van toegepaste, heldere theorie en oefeningen. Ik was aangenaam verrast door het enthousiasme en gemak van de trainer en het effect van de oefeningen. Bedankt!

door Annemarie Sips

Herman, wat ben je een geweldige, motiverende trainer! Dat smaakt naar meer…
Jouw manier van training, je persoonlijkheid en je motivering werkt heel goed!

door Fleur Cools
Bedrijfsnaam: UVA Kring Cultuur

Afgelopen donderdag een fantastische workshop gehad van Herman Otten! Op een speelse en ontspannen manier jezelf ontwikkelen. Ben tot verrassende inzichten gekomen. Echt een aanrader!

door Leonie Wingen
Bedrijfsnaam: UVA Kring Cultuur

Erg goede en leuke workshop. Veel nuttige tips & tricks en veel aandacht per persoon. Hermans achtergrond als acteur is een echte meerwaarde. Ik kan de workshop iedereen aanraden!

door Gijs Deckers

Goeie feedback. Heldere theorie en krachtige oefeningen. Veel geleerd in korte tijd. Dat smaakt naar meer!

door Mirande Phernambucq

Ik belandde in de Roos tijdens de open dag en wat een geluk want Herman Otten gaf daar een workshop. Een aanrader!! Wat een ongekend talent die jongen, enthousiast en vol passie. Televisie kijkend Nederland kent hem wel, dus zo ongekend is zijn talent niet.

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»