Reviews – Zie wat eerdere deelnemers vonden


Lees ook reviews op Facebook!
en op Google!

Vertel wat je van de training vond
1
2
3
4
5
Verzend
     
Cancel

Schrijf een review

Average rating:  
 83 reviews
door Marco Mulder
Bedrijfsnaam: Bedrijfsnaam: Defensie - Koninklijke Marine

Fantastische training, Herman weet je bewust te maken van je houding tijdens het presenteren. De tips die ik van hem heb gekregen zorgen ervoor dat ik de boodschap krachtiger kan overbrengen. Echt zeer sterke training die ik iedereen kan aanbevelen.

door Nine Parre
Bedrijfsnaam: Open Inschrijving

De presentatie training van Herman bevatte veel actie en oefening. Met genoeg aanvullende theorie was dit een leerzame training en voel ik me comfortabeler om te presenteren!

door Helene Schouten
Bedrijfsnaam: Schiphol Group

Herman, wat heb je me positief verrast! Professioneel, interactief, bijzonder beeldend, mooie waardevolle tips en vooral geboeid tot en met het einde. En dan ook nog af en toe actief in New York. Graag zou ik nog meer van je willen leren en neem begin 2018 contact met je op. Nogmaals dank voor de prachtige training en tot ziens. Vr grt Helene

door Yvonne Ottevanger
Bedrijfsnaam: Art Meet up Assen

Vandaag een workshop gevolgd bij Herman Otten tijdens de Art Meet Up Assen. Super leuk om te doen. Handige mindfull tips. Soort jeugdsentiment voor mij. Deed me denken aan de toneelschool. En ook al heb ik al heel wat in het openbaar gesproken....toch valt er altijd nog wat te leren. Herman haalt het beste in iedere spreker naar boven.

door Martin Borgreve
Bedrijfsnaam: Open Inschrijving

Een hele dag training van Herman Otten over presentatietechnieken. Erg goede tips ontvangen en heel bijzonder hoe Herman in een dag zoveel mee kan geven om je technieken aan te passen / te veranderen. Erg bruikbaar voor dee toekomst en ik zal zeker nogmaals gebruik gaan maken van zijn enthousiasme en kennis om mezelf nog meer te kunnen ontwikkelen.

door Jolanda van Hattum
Bedrijfsnaam: Art Meetup Assen

Vandaag een workshop presenteren meegemaakt door Herman Otten.
Paar tips gekregen die ik goed kan gebruiken..De workshop is zeker aan te bevelen en zijn enthousiasme is aanstekelijk :).

door Lyanne Jeeninga
Bedrijfsnaam: Defensie - Koninklijke Marine

De les presentatie training van herman was een leuke en leerzame les. Voor een groep staan is mij niet onbekend, maar herman wees mij op hoe ik het beste mijn zinnen kan afmaken en om duidelijk voor een groep te staan. Top les en zou er zo weer 1 gaan volgen!

door Eric Sauer
Bedrijfsnaam: Defensie - Koninklijke Marine

Vandaag heb ik een workshop / training van Herman bij mogen wonen.
Het spreken voor groepen was me niet vreemd en ik voelde me er ook niet ongemakkelijk bij, maar deze workshop / training heeft me toch nog wat opgeleverd. Ik denk dat ik bij een volgende groep nog beter zal kunnen spreken en boeien.
Herman is een prettige trainer, die maakte dat ik me op mijn gemak voelde en dat ik persoonlijke verhalen durfde te presenteren. Daarnaast weet Herman feilloos zeer goede en gerichte feedback te geven op wat je laat zien tijdens je presentatie en fout doen mag!
Ik heb genoten en geleerd. Ik gun het Herman dat zoveel mogelijk mensen zijn training bij zullen wonen. Herman bedankt!

door Casper Blei
Bedrijfsnaam: Defensie - Koninklijke Marine

Gister heb ik een presentatie training mogen bij wonen van Herman. Ik sta dagelijks voor de klas bij de koninklijke marine en soms moet ik voor een grote groep spreken. Het is voor mij dus niet onbekend om te spreken. Herman heeft mij toch tips en tricks kunnen mee geven om makkelijker te spreken en om een goede lichaamshouding te hebben. Herman let op dingen die jezelf niet door hebt, denk hierbij aan rare geluiden die je maakt tijdens het spreken en/of rare dingen die je met je lichaam doet. De hele dag heb ik mogen beleven als gemoedelijk, leerzaam en vooral een dag vol gezelligheid en humor. Ik mag hopen dat ik ooit nog eens in de gelegenheid kom om een training van Herman te mogen bij wonen. Well done!!

door Debra Nalven Sulner
Bedrijfsnaam: Meetup Public Speaking NYC

Herman was dynamic and knew exactly how to make me a better public speaker.

door Ernaline Folkerts
Bedrijfsnaam: Open Isnchrijving

Deze training had ik jaren eerder moeten doen. Leuk, inspirerend, leerzaam en praktisch. De tips die je krijgt pas je gelijk toe in de praktijk in een veilige kleine setting. De training wordt door Herman op een inspirerende manier gegeven, waar veel ruimte is voor humor. Je krijgt veel positieve feedback met aandacht voor verbeterpunten. Aan het einde van de training was bij iedereen de vooruitgang in het presenteren zichtbaar. Presenteren is dus te leren.
Ook heel attent dat je de volgende dag een mail krijgt met persoonlijke feedback over de training. Nu nog elke gelegenheid om te presenteren aanpakken om het geleerde in de dagelijkse praktijk toe te passen .

door Tippy Felzenstein
Bedrijfsnaam: Tippy Talk Radio

I attended Herman two hour class on public speaking and it was the best thing I did for Saturday afternoon. Not only did I have fun, and meet great people, but I learned things that were specifically important for me to learn. His ability to focus on individual needs, as well as group instructions is amazing. If you miss this opportunity, you will regret it.

door Icíar González
Bedrijfsnaam: Public Speaking Meetup NYC

The training was amazing! It doesn't matter if you struggle with public speaking or not. There is ALWAYS something to learn, something that you weren't aware you were doing or that can be improved. Herman can detect within a few sentences of you speaking what you need to work on! I highly recommend it to EVERYONE.

door Loes Pronk
Bedrijfsnaam: Open Inschrijving

Echt een aanrader voor iedereen! De tips zijn zeer breed inzetbaar, ook als je gewoon iets vertelt aan iemand of aan een groep. Je leert kritiek opvangen. Je leert hoe je op mensen overkomt (toch ook eens fijn om te weten). Je krijgt je irritante/onnodige stopwoordjes te horen. En je krijg na afloop een persoonlijke mail met een samenvatting van jouw leerpunten. Herman legt alles op een leuke manier uit en is streng doch rechtvaardig. Bij twijfel, gewoon doen!

door Michael Mut
Bedrijfsnaam: Public Speaking Meetup New York City

Last night I attended this awesome public speaking intro and it changed my life. Herman's instructions and guidance turned my fear around in 2 hours. I can't wait to use my new tools the next time I have to speak in front of people! I would absolutely recommend his class. I'm planning to do a full day seminar with him!
Thank you Herman!

door Irma Tijssen
Bedrijfsnaam: Stg. Dierenambulance Woudenberg en Omstreken

Gisterenavond een cursus communicatie gehad van Herman. Wat een geweldig leuke en leerzame avond. Herman gaat heel respectvol met iedereen om en heeft ons geleerd hoe om te gaan met moeilijke situaties die wij als vrijwilligers bij de dierenambulance tegen kunnen komen. Het is een avond voor herhaling vatbaar.
Dank je wel Herman.

door Greet van Egdom van der Deure
Bedrijfsnaam: Stg. Dierenambulance Woudenberg en Omstreken

Gisteravond met een groep vrijwilligers van de dierenambulance een geweldige leerzame training gehad van Herman vooral hoe je om moet gaan met agressie die ook ons ten deel valt en het spreken in het openbaar hoe hou je aanhoorders geboeid bij wat je te vertellen hebt.

door Tijn van Emmerik
Bedrijfsnaam: Open Inschrijving

De trainingen van Herman Otten zijn hardstikke goed,
Naast dat hij een zeer energiek persoon is geeft hij tips waar iedereen wat aan heeft, hiermee zoomt hij in op persoon.
Zeer aan te raden Presentatie cursus.

door Michael Buijkx
Bedrijfsnaam: Carolus Clusius College Zwolle

Herman Otten verzorgt een uitstekende training spreken in het openbaar. Hij geeft praktische en concrete tips hoe je spreekangst kunt overwinnen; wat je met je stem, houding, zinsmelodie etc kunt doen en hoe je contact maakt met het publiek. Tijdens de praktische oefeningen laat Herman je ervaren waarom dingen mis gaan en hoe ze beter kunnen, steeds op een plezierige persoonlijke en humoristische wijze. In feite is het ook een training in communicatiepsychologie: waarom ieder vanuit zijn eigen stijl/persoonlijkheid/sterke&zwakke kanten zich positioneert en op welke wijze je ook de kanten (aarde, water, lucht, vuur....) kunt benutten die je van nature zou vermijden.
Een training die je aan het werk en aan het denken zet. Een training die bijblijft!

door Annelieke van de Most
Bedrijfsnaam: Carolus Clusius College

Veel geleerd vanavond over spreken voor groepen tijdens een motiverende presentatietraining van Herman Otten. Nu ermee aan de slag!

door Ellen Ensing
Bedrijfsnaam: Carolus Clusius college Zwolle

Enorm genoten en veel geleerd! Dank!

door Theo Brandsma
Bedrijfsnaam: Carolus Clusius College Zwolle

Herman Otten was geweldig. Complimenten.

door John de Ruiter
Bedrijfsnaam: Defensie - Koninklijke Marine

Afgelopen week een dag aan het stoeien geweest met Herman en collega Rob. Wat een effectieve dag. Herman heeft de gave om op een hele natuurlijke wijze zijn kennis over te brengen, zonder druk maar wel naar resultaat toe werkend. De werkvormen kan hij zelf op een sublieme wijze neer zetten, waardoor het voor de deelnemers gelijk duidelijk is wat er verwacht wordt. Er is een opbouw van de dag waarbij je aan het einde heel duidelijk met je eigen aandachtspunten aan de slag bent geweest. De transfer naar het trainerschap en juist presenteren, maakte Herman duidelijk door te wijzen op het belang van goed en juist waarnemen en hierop technisch feedback kunnen geven, concreet en feitelijk. Herman ik oefen iedere ochtend naar het werk; kapottepoppekoppe............

door Rob
Bedrijfsnaam: Defensie - Koninklijke Marine

Herman, super bedankt voor je inzet en dat je mij tips en tools hebt gegeven waardoor ik mijzelf als trainer sterker kan en mag presenteren. Je positieve, eerlijke en open benadering hebben hier zeker aan bijgedragen. Gaaf om te zien en te voelen dat jouw uitnodigende manier van benadering om te leren/ervaren zo is, dat het voor mij als vanzelfsprekend overkomt om aan de slag te gaan. Daarmee heb je er ook zeker aan bijgedragen dat deze dag voor mij samen met John als zeer open, prettig en nuttig is ervaren.

door Eric Vreezen
Bedrijfsnaam: Stg. Dierenambulance Woudenberg en Omstreken

Deze korte avondtraining voor een groot deel van onze vrijwilligers van de Dierenambulance vond ik zeer leerzaam. Kort en bondig werden enkele zaken uitgelegd en konden een aantal mensen dit even voordoen. De manier waarop deze training werd gegeven was voor iedereen goed te volgen. Zeker een aanrader voor andere vrijwilligersorganisaties zoals die van ons, waar je het ondanks dat je het voor de dieren doet, meer met mensen te maken hebt, die nogal eens een totaal andere visie op je werk hebben. Nu hebben wij een aantal nuttige "tools " voor handen.Herman, bedankt voor jouw sprankelende manier van training geven.Groeten, Eric

door Isabelle Biais

Herman is enthousiast, menselijk en prettig in de omgang. Door de nuttige tips die hij geeft, voel je meteen dat je in je kracht komt en ik weet nu dat het niet om mijzelf persoonlijk gaat 😊 ! Dank je wel Herman! Ik zou de presentatietraining aan iedereen aanraden!

door Grant
Bedrijfsnaam: Meetup Public Speaking - New York City, NY

This was a great experience - Herman made everyone feel calm and relaxed, and encouraged us to challenge our nerves in a comfortable environment. He was able to provide advice and tips to help each individual with their particular fears. By the end, I was actually enjoying speaking in public for the first time! I definitely recommend this course!

door David Li
Bedrijfsnaam: Meet up - Public Speaking New York City, NY

I took his class and he really pushes you out of your comfort zone. His courses are also long, thorough and he gives each student an equal opportunity to speak. Also a very nice man and intuitive personality. His class was fun and I don't have an active facebook account, so I decided to make another one just to give him a good review. This is David btw.

door Subhakara Valluri
Bedrijfsnaam: Meetup Public Speaking New York City, NY

He is a real game changer in bringing out your talent in public speaking.

door Michael Y.
Bedrijfsnaam: Public Speaking New York Meetup, New York, NY

Herman's passion for helping others improve their public speaking is unparalleled. Truly loves what he's doing. What he had to say to others in the group and his constructive critique when I went in front of the audience showed the level of nuance he has in identifying small to larger areas that could benefit from a little help and practice. 🙂

door Helen Su
Bedrijfsnaam: Public Speaking New York! - Meetup, New York, NYC

I enjoyed Herman's public speaking class very much. His approach is practical and technical. Preparing for a public speech is both content as well as presentation, the stage presence. And Herman was working with us on our stage presence - from how to turn our heads to engage with the audience, the voice, the volume, how to stand while speaking, use of visualization technique. In the 3-hour session I benefited tremendously from the practical guidance. Herman himself is full of energy, and he encourages the attendees to keep trying, once, twice, again and again. He places quality coaching above all else. I would definitely work with Herman again, and recommend him to anyone who is interested in improving their stage presence.

door Nicole Rousseau
Bedrijfsnaam: Public Speaking New York! Meetup, New York City, NY

I teach and train Public Speaking and I know there is always room for improvement in this topic. Herman's class was exciting, informative, and actioned packed! He didn't let us shy away, we were on the 'stage' the whole time. My issue has always been having a softer voice (than needed) when I present; it was always difficult for me to sustain volume. Herman immediately spotted it and we did an exercise on it. I changed my voice a lot during the class; it's a whole new world now 🙂

door Rob Mathews
Bedrijfsnaam: Public Speaking New York! Meetup, New York City, NY

Herman is truly an amazing coach!
He has great insight into the areas his clients need to improve upon, and he is able to bring out the power and talents within, enabling those he helps to achieve their potential.
He is warm, compassionate, and supportive, and I would highly recommend him to anybody looking to improve their communication skills.

door Nick Barbero
Bedrijfsnaam: Public Speaking New York! Meetup - New York City, NY

Herman is an excellent instructor. He got me to come out of my comfort zone for public speaking. By the end of our session, there was a noticeable difference in my presentation.

door Arno de Wilde
Bedrijfsnaam: VUMC

Interessante en zeer leerzame presentatie training gehad van Herman! Zijn no-nonsense benadering en gepersonaliseerde tips zijn waardevol gebleken.

door Emma Wolters
Bedrijfsnaam: VUMC, Neurologie

Herman leert je in een korte tijd niet alleen goed presenteren, maar goed om te gaan met allerlei situaties. Hij geeft tips en laat je deze meteen in praktijk brengen. Hij is enthousiast en kundig. Hij personaliseert de training voor ieder individu, zelfs als je in een groep bent, waardoor je ontzettend veel leert in een korte tijd. Hij geeft handvaten en tips die makkelijk toepasbaar zijn en waar je de rest van je leven profijt van hebt. Een aanrader voor iedereen!

door Rogier
Bedrijfsnaam: Defensie

Ik heb een supertraining gehad van Herman. Ontzettend veel geleerd van een geïnspireerde en inspirerende trainer die veel oog heeft voor individuele tips. Ik heb het geleerde al in de praktijk beoefend en dit ging geweldig. Hartstikke bedankt!!

door Stichting van der Huchtscholen
Bedrijfsnaam: Stichting van der Huchtscholen

De leraren waren blij verrast met de training die Herman kwam geven. Ze hebben veel inspiratie gekregen om met de geleerde stof aan de slag te gaan in de klas. Wij zijn allemaal heel positief over de workshop!

door Anita Hermans

Ik heb genoten van deze presentatietraining. Herman is heel professioneel en heeft veel mensenkennis. Hij begrijp waar je mee zit en geef je een persoonlijk advies. Deze technieken die Herman je geeft zijn makkelijk uit te voeren in de praktijk. Dank je wel Herman.

door Rianne Blijleven
Bedrijfsnaam: YWAM

Voor het eerst denk ik dat er hoop voor mij gloort haha. Bonzend hart en trillende knieën zijn niet zoals ik inmiddels was gaan denken dingen die er voor nu eenmaal bij horen als ik voor een groep sta. Vandaag training gehad van Herman. Naast dat Herman, heel professioneel is en weet waar hij het over heeft, grappig en makkelijk in de omgang is, kijkt hij heel persoonlijk naar waar ik in kan groeien en bovenal ervan overtuigd dat iedereen dit kan leren. Ik heb eerdere training gevolgd, maar dit is voor het eerst dat ik geloof dat ik vooruitgang boek en dat ik een toekomst tegemoet ga waarin ik mij niet meer zal laten tegen houden door mijn eigen onzekerheid over wat ik te zeggen hebt. Mijn dank is enorm groot Herman!

door Peter Duitman
Bedrijfsnaam: YWAM

Vandaag kwam Herman een presentatie training geven bij onze organisatie. Zeer goede ervaring opgedaan. Hij heeft ons het vertrouwen gegeven dat iedereen kan leren presenteren. Door te vertellen vanuit je eigen beleving. Dit door de presentatie naar jezelf toe te trekken. Ik geloof zelfs dat ik nu mijn 'euh' eruit kan werken als ik presenteer!!
Herman is positief ingesteld in het leven. En dat helpt zoveel bij het presenteren. Daarnaast geeft Herman goede opbouwende kritiek waar je echt wat mee kan.

door Ruth Jonker
Bedrijfsnaam: YWAM

Ik heb net een training van Herman achter de rug, en heb gewoon zin om voor een groep te staan. 🙂 Dit is heel erg ongebruikelijk voor mij geweest. Herman weet op een hele simpele, leuke en ontspannen manier ons(mij) er bewust van te maken wat (mijn) valkuilen zijn tijdens het presenteren. En hoe je daar mee kan dealen! Ik heb geleerd om op positieve(reële) dingen te focussen en daardoor meer in het hier en nu te zijn. Het gaat niet om mij! Heerlijk haha. Ik zou het echt aanraden om bij Herman een training te nemen! Hij is super in wat hij doet! En je merkt ook echt dat hij doet/uitleeft wat hij leert. Herman bedankt!

door Rozemarijn Keurentjes
Bedrijfsnaam: YWAM

Ik heb genoten van de presentatie training! Door de kennis die Herman deelt en de handige tips heb ik voor het eerst met plezier voor een groep gestaan. Herman weet een prettige en ontspannen ambiance te creëren en je op een professionele manier verder te helpen. Waar ik eerder met buikpijn en vol zenuwen voor een groep stond, heb ik nu ontdekt dat ik dit met plezier en in ontspannenheid kan. Verrassend hoe ik in zo'n korte tijd een nieuwe kant van mijzelf heb ontdekt!

door Ingrid van Maurik
Bedrijfsnaam: Neurowetenschapper, VUMC

Met plezier heb ik afgelopen week de presentatietraining van Herman gevolgd. Door het vele 'doen' tijdens de training en zijn positieve benadering, werd het steeds makkelijker om uit mijn comfort zone te stappen en voor de groep te gaan staan. De ervaring dat je uit jezelf al heel veel te vertellen hebt, zonder eindeloos voorbereiden, vond ik heel prettig. Zolang je het verhaal maar voor je ziet! Dank Herman.

door Inger van Steenoven
Bedrijfsnaam: Neurowetenschapper, VUMC

Afgelopen week de training presenteren in het openbaar van Herman gevolgd. Altijd maakte ik mij zeer druk voordat ik een presentatie moest geven en lag ik er nachten van wakker. Door Herman's enthousiasme, vakmanschap en positieve feedback is mijn spanning naar de achtergrond verdwenen en heb ik geleerd wat mijn kracht van presenteren is . Per individu bekijkt Herman wat ervoor nodig is om iemand te laten doen groeien en je presentatiekwaliteiten verder te ontwikkelen. Zijn persoonlijke tips heb ik direct in de praktijk kunnen toepassen. Gisteren een presentatie gegeven en ik kreeg van iedereen te horen dat het heel goed ging. Herman, heel erg bedankt voor deze leerzame ervaring!

door Marit Wagenmakers

Wat een goede en leuke training! Veel geleerd in mijn 1 op 1 training. Hermans enthousiasme over presenteren is aanstekelijk. Je krijgt er zin in. Met zijn duidelijke tips kan ik het ook in de praktijk gebruiken.

door PuurZuid Maatschappelijke Dienstverlening
Bedrijfsnaam: PuurZuid Maatschappelijke Dienstverlening

Met ons management team hebben wij bij Herman twee dagdelen een presentatietraining gevolgd. Wij zijn heel enthousiast over zijn kunnen! Hij heeft ons veel geleerd waar wij in ons professionele en privé leven veel aan zullen hebben. Dankjewel Herman voor deze ervaring!

door Miranda van der Tholen

Twee dagdelen een waanzinnige training gekregen van Herman. Erg verrassend, waardoor ik veel nieuwe inzichten heb gekregen over mijn manier van presenteren. Dank je wel Herman! Ik hoop je zeker nog vaker te treffen.

door Daphne Grunstra
Bedrijfsnaam: Daphne Grunstra

Geweldige training. Gisteravond een workshop 'Verhalen vertellen' gevolgd bij Herman Otten. Hij weet je van het begin tot het eind van de avond te boeien. Als één van de eersten mocht ik als proefpersoon voor de groep 😉 Heel zinvol om te ontdekken hoe belangrijk het is om je op je publiek te richten en waar te nemen in plaats van op je eigen verhaal. Na afloop kreeg je een mail met daarin aandachtspunten waarmee je verder kunt als je voor een groep gaat spreken. Dank je wel Herman voor de inspirerende en leerzame avond!

door Imelda Judistira
Bedrijfsnaam: Imelda Judistira

Gisterenavond gaf Herman tijdens de bijeenkomst van de Blije Business Club (in Groningen) een workshop presenteren van anderhalf uur. Ik heb genoten! De heel concrete aanwijzingen en het effect dat het had als mensen de aanwijzingen volgden, waren geweldig. In een korte tijd veel geleerd. Alles op een ontspannen en speelse manier. Top!

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»