Presentatietrainingen

Van alle presentatietrainingen is deze het voordeligst!

Presentatietrainingen zijn er in alle soorten en maten. Bij Herman Otten kunt u rekenen op een training die op maat gemaakt is zodat deze perfect aansluit op de wensen van de deelnemers. Daarnaast is onze presentatietraining zeer voordelig. Dit maakt uw keuze uit het aanbod van presentatietrainingen een stuk eenvoudiger. Bekijk hier onze training en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Presenteren hoeft geen struikelblok te zijn

In een team is het van groot belang dat iedereen gehoord kan worden. Bij overleggen, presentaties en vergaderingen kan iemand die de vaardigheid presenteren niet goed beheerst, slecht deelnemen aan het gesprek. Dit heeft een negatief effect op teambuilding; een proces dat constant binnen een team aan de gang is. Daarnaast kunnen goede ideeën en nuttige meningen aan de neus van de groep voorbij gaan wanneer deze niet of slecht door een groepslid worden gepresenteerd. Voor een werknemer is het moeilijk om deze vaardigheid op eigen houtje aan te leren, en ook voor een manager is het lastig om het beste uit iedereen te halen wanneer het presenteren voor sommige mensen een struikelblok is. Goed kunnen spreken in het openbaar is een eigenschap die iedereen zou moeten beheersen. Hier komt een presentatietraining goed van pas.

Het nut van presentatietrainingen

Een presentatietraining is vaak essentieel voor het goed functioneren van medewerkers en is een zeer nuttige vorm van teambuilding. Op de werkvloer kan het bijzonder lastig zijn wanneer werknemers moeite hebben met spreken in het openbaar, het overtuigend brengen van een presentatie of inmengen in een overleg. Een presentatietraining kan ervoor zorgen dat mensen meer bekend raken met hun eigen vaardigheden. Ze kunnen technieken leren die ervoor zorgen dat een onderwerp goed en overtuigend wordt overgebracht. Dit is een nuttige vaardigheid op de werkvloer, maar kan ook helpen bij spreken in het openbaar. Wanneer werknemers snappen hoe iets aan een groep moet worden overgebracht zal dit de eenheid in de groep verhogen. Zo zijn presentatietrainingen ook een vorm van teambuilding.
Onbekwaam zijn in actieve deelname aan overleg, het geven van een presentatie of het spreken in het openbaar kan een bron zijn voor onrust of stress voor een groepslid. Presentatietrainingen kunnen deze druk die zo op de schouders van een werknemer rust afnemen, en zo de eenheid binnen een groep verhogen. Deze vorm van teambuilding heeft dus een dubbel effect.

Hoe werken presentatietrainingen?

Tijdens een presentatietraining leren participanten van een begeleider hoe presentaties werken. Waar moet op gelet worden? Welke factoren zijn van belang en hoe wordt de aandacht het beste vastgehouden? Denk hierbij naast de vorm van de inhoud ook aan de eigen houding, toon en volume. Als onderdeel van een presentatietraining komen de deelnemers terecht in een omgeving die aan de ene kant een levensechte vergadering of presentatie nabootst, maar aan de andere kant zal de situatie een sfeer behouden waarin leren en teambuilding centraal staat. Het is het doel om mensen in een ‘veilige’ omgeving te laten oefenen met het presenteren van informatie en het spreken in het openbaar. Het besef dat iedereen binnen zo’n training aanwezig is voor hetzelfde doel, kan mensen in staat stellen om zich op een bepaalde manier te presenteren die zij in een professionele sfeer niet hadden aangedurfd.

Na de presentatietraining

Wanneer iedere werknemer of groepslid de vaardigheid presenteren onder de knie heeft, zullen vergaderingen, presentaties en overleggen efficiënter verlopen. Presentatietrainingen dragen bij aan teambuilding. Zodoende zal er meer eenheid bestaan binnen de groep en zal iedereen binnen het team een meer aangename sfeer ervaren. Mensen die zich de kunst van het presenteren hebben eigen gemaakt, zullen merken dat hen dit niet alleen in hun professionele leven verder helpt, maar het gemakkelijk kunnen spreken in het openbaar zal hen ook privé van pas komen.