Presentatie

Een goede presentatie geven is te leren!

Staat u altijd onder spanning wanneer u op het werk een presentatie moet geven? Het kan best lastig zijn wanneer u door angst wordt belemmerd in uw werk. Tijdens de presentatie training leren de deelnemers om zelfverzekerd voor een groep te staan en op een krachtige manier een boodschap te vertellen. U zult na de training merken dat ook u een goed presentatie kunt geven. Bekijk hier de presentatietraining en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Klachten bij presenteren

Stotterend voor een groep mensen staan? Met trillende handen nog maar net het spiekblaadje vast kunnen houden? Met bibberende stem van hak op de tak springen?
Dit zijn klachten waar veel mensen last van hebben als ze voor een groep een presentatie moeten geven. Dit is ook niet makkelijk. Iedereen zit naar je te kijken en verwacht iets van je.

De bovengenoemde klachten zijn niet de enige waar je last van kan hebben wanneer je een presentatie moet geven. Soms lijkt een verhaal niet goed over te komen op het publiek. Het is wat warrig verteld of de boodschap komt niet echt over. Voor al deze problemen omtrent een presentatie geven kan je terecht bij een coach. Door het volgen van bepaalde trainingen kun je in het presentatie geven met sprongen vooruit gaan.

Of je het nu leuk vindt of niet, iedereen moet wel eens een presentatie geven. Wanneer je bijvoorbeeld in teamverband werkt, kan het vaak voorkomen dat je voor de groep moet spreken. Dit kan best eng zijn. Ten eerste kan het helpen als het team hecht is en iedereen zich op zijn gemak voelt bij elkaar. Deze sfeer kan door middel van teambuilding ontstaan. Teambuilding kan de sfeer binnen een groep aangenamer maken waardoor het geven van een presentatie ook een stuk makkelijker gaat.

Een presentatie geven gaat om het opstellen van bepaalde communicatiedoelstellingen. Eerst moet je je goed bedenken wat je wil vertellen; wat je wil overbrengen op het publiek. Dit moet zeer helder zijn om ook een duidelijke boodschap over te kunnen brengen op je luisteraar. Samen met een coach bepaalde communicatiedoelstellingen opstellen zullen je hierbij helpen.

Bepaalde trainingen gaan hand in hand met een presentatie geven. Zo wordt er bij een management training als time management ook hier aandacht aan besteed. Bij time management draait het om het begrip tijd. Tijd kost geld dus er moet zo efficiënt mogelijk mee omgegaan worden. Bij het geven van een presentatie gaat het ook om tijd. Hoelang je bezig bent met de presentatie is belangrijk om deze te doen slagen of zakken. Als een presentatie te lang is zal men afhaken; is deze te kort dan zal de boodschap waarschijnlijk niet goed zijn overgekomen en blijft het verhaal niet hangen bij de luisteraar. De balans moet dus worden gevonden bij het geven van een presentatie. Trainingen waarin time management wordt gegeven, kunnen hierbij helpen.

Bij een presentatie geven gaat het om het ontdekken van je eigen talenten. Ben je bijvoorbeeld een vlotte prater? Dan kun je gemakkelijk wat grappen in je presentatie verwerken. Ben je goed in vormgeving? Dan kun je best je presentatie wat uitbreiden door wat meer begrippen uit te leggen aan de hand van infographics.
Of je nu een presentatie moet geven over mindfulness, tennis of autos’, het gaat erom dat jij erachter komt waar je talenten liggen om zo goed mogelijk een presentatie te kunnen geven. Dit zogenaamde talent development kan je helpen om je bestaande talenten verder te ontwikkelen en nieuw talenten te ontdekken. Waar het uiteindelijk om draait is dat jij de juiste middelen in handen hebt om een goede presentatie te kunnen geven. Coaching en bepaalde trainingen kunnen je hierbij helpen.