Cursus Presenteren

Sta zelfverzekerd voor een groep met de cursus presenteren!

Voor veel mensen is het moeilijk door zenuwen om een goede presentatie te geven voor een groep mensen. Tijdens onze cursus presenteren leren de deelnemers om op een zelfverzekerde manier hun boodschap helder over te brengen op de luisteraars. De vaardigheden die tijdens de presentatietraining worden geleerd, kunnen direct op de werkvloer worden toegepast. Bekijk hier onze presentatietraining en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Waarom is een cursus presenteren belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom een cursus presenteren belangrijk is. Bedrijven hebben behoefte aan mensen die goed kunnen presenteren, omdat zij een goed uithangbord voor hun bedrijf zijn. Ook kunnen presentaties voor een bedrijf erg belangrijk zijn. In een financieel onrustige periode is het voor een bedrijf belangrijk om opdrachten binnen te halen. Wanneer een bedrijf een klant moet overtuigen om voor zijn bedrijf te kiezen, is een goede presentatie van belang. Het geven van een goede presentatie kan dan uitmaken in het proces van welk bedrijf een bepaalde opdracht krijgt. Hierom is het dus belangrijk voor een bedrijf om medewerkers te hebben die goed kunnen presenteren en goede boodschap kunnen meegeven aan het ‘publiek’. Wanneer een bedrijf echter medewerkers heeft die nog niet erg bekwaam zijn in het presenteren, kunnen deze medewerkers zich verbeteren door het dit volgen van een cursus presenteren of andere bedrijfstrainingen.

Bedrijfstrainingen – cursus presenteren & presentatietraining

Er zijn verschillende vormen van bedrijfstrainingen die kunnen bijdragen aan betere presentaties van medewerkers. Een cursus presenteren en een presentatietraining zijn hier voorbeelden van. Een goede cursus presenteren of een goede presentatietraining moet een aantal duidelijk doelen hebben. De doelen van de cursus of presentatietraining zijn afhankelijk van het niveau van de deelnemers aan de presentatietraining. Wanneer er aan een presentatietraining voornamelijk ervaren sprekers aan meedoen zullen er andere doelen zijn dan wanneer er vooral onervaren deelnemers zijn. Bij mensen die ervaren zijn in het geven van presentaties zal er gefocust moeten worden op specifieke details en technieken. Bij mensen die niet ervaren zijn zullen de basis aspecten van het presenteren getraind moeten worden. Er kan dan worden gefocust op het wegnemen van angst bij het presenteren. Angst is namelijk een aspect wat bij veel mensen die moeten presenteren een grote rol speelt. Veel mensen vinden het eng om voor een grote groep te spreken en zijn bang dat zij hun tekst kwijt raken. Daarom proberen veel mensen het geven van presentaties te vermijden. Wanneer er echter tijdens een training op getraind wordt, zal men zien dat de spanning verdwijnt, oefening baart namelijk kunst.
Andere aspecten waar tijdens een presentatietraining op gelet moet worden, zijn bijvoorbeeld hoe een presentatie begonnen wordt, hoe een boodschap wordt overgebracht, hoe de aandacht van het publiek getrokken wordt, hoe de spreker inspeelt op het publiek en hoe de presentator afsluit. Voor deze punten zijn er verschillende technieken, waar tijdens een training op geoefend kan worden.

Bedrijfstrainingen en teambuilding

Veel verschillende vormen van bedrijfstrainingen kunnen ook worden gebruikt als teambuilding. Bij de hierboven beschreven presentatietraining is het belangrijk om dit samen met andere mensen te doen. Wanneer een presentatietraining samen met collega’s wordt gedaan, kan dit als vorm van teambuilding dienen. Het samen met collega’s vergroten van je capaciteiten, vergroot namelijk ook de teamsfeer en band tussen medewerkers, dit is precies waar teambuilding opgericht is. Daarnaast zie je bij een training als teambuilding ook een andere kant van de collega’s. Normaal gesproken spreek je collega’s voornamelijk over het werk, nu kun je elkaar direct helpen met het vergroten van elkaars capaciteiten. Wanneer men elkaar helpt, zal de teamverband ook versterken. Dit is natuurlijk precies het doel van teambuilding.